Tā nu ir sagadījies, ka esmu uzsācis studijas maģistrantūrā Maskavas Lomonosova Valsts universitātes Žurnālistikas fakultātē. Lai man nebūtu jāatkārto atkal un atkal viens un tas pats neskaitāmiem interesentiem, top šī dienasgrāmata. Tajā īsi aprakstīšu savus piedzīvojumus un iespaidus Maskavā. Lasīt jāsāk no visvecākā ieraksta, kuru var atrast pašā apakšā un vairākas reizes nospiežot pogu "vecākas ziņas".

trešdiena, 2010. gada 15. decembris

Pavēle par uzņemšanu

MVU studenta apliecība
Vēl viens brīnums. Pēc trīs mēnešu (!) gaidīšanas un nemitīgiem solījumiem, ka tuvāko dienu laikā noteikti jābūt, fakultāte no rektorāta ir saņēmusi rektora pavēli par mūsu uzņemšanu augstskolā. Fakultātes vadība saka, ka tas ir labi, jo pagāšgad viņi šādu pavēli esot saņēmuši februārī. Nepagāja ne nedēļa kopš pavēles saņemšanas, kad mums arī izsniedza studentu apliecības un ieskaišu grāmatiņas. Jā, te vēl saglabājies tāds relikts, kā ieskaišu grāmatiņa, kas Latvijā jau vismaz 10 gadus vairs nav sastopams. Un studenta apliecība arī veclaicīga, kā vāciņi. Plastikāta kartītes te tik ātri diez vai būs.

Lai tur kā, bet vienalga par to liels prieks, jo tagad vairs katru reizi pie fakultātes vai kopmītņu ieejas nav ilgi jāloka vaļā A4 izmēra spravka, ka tiešām esmu students, un šad tad jāskaidro pie ieejas dežurējošajiem miličiem, kāpēc man vēl aizvien nav apliecības. Spravka it kā esot derīga tikai vienu mēnesi - tā man daži varas pārstāvji piesējās.

Tāpat tagad ir stipri atvieglota caurlaides noformēšana kopmītnēs, mums pat uzreiz uz trīs mēnešiem pagarināja. Līdz šim tikai uz mēnesi formēja. Būtiski arī, ka tagad varam nopirkt studentu mēnešbiļeti metro un citos transportlīdzekļos, ja vajag. Studenta mēnešbiļete metro maksā ~300 RUB (~5Ls), parasti mēnesī nobraukāju ~1500 RUB (~25Ls). Ir neliela atšķirība, vai ne?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru