Tā nu ir sagadījies, ka esmu uzsācis studijas maģistrantūrā Maskavas Lomonosova Valsts universitātes Žurnālistikas fakultātē. Lai man nebūtu jāatkārto atkal un atkal viens un tas pats neskaitāmiem interesentiem, top šī dienasgrāmata. Tajā īsi aprakstīšu savus piedzīvojumus un iespaidus Maskavā. Lasīt jāsāk no visvecākā ieraksta, kuru var atrast pašā apakšā un vairākas reizes nospiežot pogu "vecākas ziņas".

sestdiena, 2010. gada 4. septembris

Apkārtne

MVU galvenais komplekss no putna lidojuma
Ir sestdienas vēla pēcpusdiena, esmu daudz maz izgulējies pēc iepriekšējām nervozajām dienām, izdomāju, ka varētu iziet apskatīties vismaz tuvāko apkārtni, jo Maskavā esmu jau nedēļu, bet Maskavu tā arī neesmu redzējis.

Spied te, lai redzētu lielāku mērogu
MVU galvenā ēku kompleksa apkārtne ir iespaidīgi plaša, tā ir sakopta, nekādas drazas nekur nemētājas. Faktiski tas ir milzīgs parks, kuram pa vidu ir galvenā ēka un apkārt ir izkaisītas vēl visādas ēkas, fakultātes, futbola un tenisa laukumi, strūklakas, alejas, pieminekļi. Ielas ir sakoptas, asfalta segums perfekts, nevienas plaisas vai bedres. Pa teritoriju max braukšanas ātrums ir 40km/h. Teritorijas aptuvenais garums, cik jau nu tā ar aci var noteikt, ir kādi 3km, platums kādi 2km. Ēkas vakaros un naktī ir skaisti izgaismotas.

Arī no putna lidojuma
Te arī viss skaidrs
Galvenā ēka no Lomonosova laukuma puses
Šādi tā ēka izskatās tumsā, pats redzēju
Izgaismojums
Izgaismojums
No teritorijas izvirzās Universitātes laukums, kurš ir aptuveni 1km plats un kādu 1,5km garš. Kā jau viss Maskavā ir milzīgs un iespaidīgi liels. Tagad, kad iedomājos Doma laukumu vai Līvu laukumu, man nāk smiekli. Centrālo vietu ieņem milzīgs baseins ar strūklakām, gar abām malām pieminekļu rindas zinātnes vīriem. Skatoties no universitātes puses vizuālais efekts ir tāds, it kā laukums sniedzas bezgalībā. Reāli laukums beidzas pie upes ielejas, no kurienes paveras iespaidīga pilsētas panorāma. Pacentīšos kādreiz tikt pie fotoaparāta un foto ievietot šeit. Par cik ēku komplekss ir kalnā (Ленинские горы), un pārējā pilsēta, vismaz skatoties prom no galvenās ēkas, ir zemāk lejā, un skatiens it kā sniedzas pāri ielejai un pilsētai, tādēl arī rodas šis bezgalības efekts.
MVU no Universitātes laukuma puses
 Te tas bezgalības efekts

2 komentāri:

  1. Jā, tas būtu baigi labi, ja tu pats kaut ko safočētu!

    AtbildētDzēst
  2. saziedojiet man fotoaparātam, tad fotogrāfēšu uz nebēdu! Bet tādam normālam, nevis kaut kādam ziepjutraukam.

    AtbildētDzēst